top of page

Wat wil jij later worden als je groot bent?

Never Stop Developing/Growing.

Vaak wordt ons op jonge leeftijd gevraagd: Wat wil je later worden als je groot bent. Toon Hermans heeft daar een leuk gedichtje aan gewijd.

Juf:

"Wat wil je later worden als je groot bent?"

Kind 3e Klas: Ik wist niets te antwoorden; Ik dacht dat ik al iets was!

En je bent natuurlijk al iemand op die leeftijd, zeker!

Tegelijkertijd wordt je ook al vroeg bepaald door je omgeving (opvoeding, cultuur, opleiding, achtergrond), wat hoort of past. Waar verwachtingen liggen, waardoor je wellicht een gewenste richting opgegaan bent in je studie en je loopbaan die voor dat moment een hele logische stap leek of was. Anderzijds zijn er ook veel coachees die nooit een bewust keuze gemaakt hebben. ‘Ik wist niet wat ik wilde gaan doen, en dit kwam op mijn pad’ is een veel gehoorde uitspraak. Op het moment dat je niet weet wat je wilt, zul je je keuzes veelal van buitenaf ingegeven maken. Wat het meest voor de hand ligt op dat moment; Arbeidsmarktkansen, relaties in bepaalde branches en ook loon kan een drijfveer zijn om voor een bepaalde richting te kiezen als je niet weet wat je werkelijk wilt.


Is dat nu fout? Nee, helemaal niet!

Wat wil je later worden als je groot bent?

Want hoe bizar is het eigenlijk dat we op een gegeven moment stoppen onszelf af te vragen wat onze wensen, talenten, capaciteiten en dromen zijn.

Terwijl we gemiddeld meer dan 42 jaar een werkzaam leven hebben in een continue en snel veranderende omgeving!Werkgeluk versus Burn out.

De laatste decennia is het aantal Burn outs schrikbarend gestegen en daarmee het werkgeluk en productiviteit gedaald. Burn out en Werkgeluk zijn als 2 kanten van een medaille met elkaar verbonden. Doen waar je goed in bent, je kunnen ontwikkelen en uitblinken in je kennis, talenten en competenties. Kunnen stretchen zonder te stressen en jezelf zo verder ontwikkelen in datgene wat bij jou past. Kortom Flow en uitdagingen ervaren.

Gratis ontwikkeladvies traject gesprek.

Besluit jij om jouw passie, talenten, arbeidsmarktkansen en loopbaanwensen eens te onderzoeken? Tijd te nemen om stil te staan bij jouw wensen en mogelijkheden in je huidige of andere functie? Maak dan nu gebruik van het gratis ontwikkeladvies traject gesprek en neem contact op voor een afspraak via dit emailadres karel@opwegtalent.com Meer informatie over dit traject en de mogelijkheden link

Karel Everaert is gecertificeerd professionele coach.

145 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page