top of page
books-4118058_1920_edited_edited.jpg
PCC_Visual_edited.png

Studiekeuzebegeleiding

Een succesverhaal

“Welke studierichting of opleiding is de beste voor mij of mijn kind?”
“Wat als we de verkeerde richting kiezen en daardoor veel tijd, energie, moeite en geld kwijt zijn?”


Zowel voor studenten als voor ouders van studenten is de juiste studiekeuze belangrijk. Zit je als student in een richting die niet je eerste keuze is, dan ben je niet echt gemotiveerd om je in te zetten en te studeren.
Zo dalen je slaagkansen.
Vandaar dat het belangrijk is om gemotiveerd en overtuigd te beginnen aan een opleiding.
De beste opleiding is deze die past bij de student.
Heb je twijfels over je studiekeuze? Overweeg je om van studie te veranderen?

Dan is het zinvol om stil te staan bij jezelf en op zoek te gaan naar je belangrijkste waarden, eigenschappen, vaardigheden en interesses.

Studiekeuzebegeleiding van een professionele coach kan je daarbij helpen. In één of meerdere individuele gesprekken leer je jezelf beter kennen en krijg je meer zicht op wat je goed kunt, wat je belangrijk vindt en welke studierichtingen goede opties zijn.
Via de juiste vragen en tools krijg je dan een kapstok die je helpt bij de studierichting die echt past. Zo word je als student of als ouder niet overspoeld door alle mogelijke studierichtingen, maar kunnen jullie samen een weloverwogen studiekeuze maken.
 
De studiekeuzebegeleiding van is er voor studenten 3de graad en studenten hoger onderwijs die twijfelen over hun huidige studierichting en eraan denken over te schakelen naar een andere richting.

onderwijskiezer_original_edited.jpg
bottom of page